Фибри

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Статии  >  Фибри

Фибри

Диетата с високо съдържание на фибри може да се бори с високо кръвно налягане: повишеният прием на диетични фибри е свързан с понижаване на кръвното налягане

Увеличаването на хранителните фибри може да помогне за поддържане на контролираното кръвно налягане. Видовете препоръчителни фибри включват плодове, зърнени храни и зеленчуци. Начинът за постигане на тези ползи за здравето е ясен: това е просто въпрос на увеличаване на количеството плодове и зеленчуци, които ядем. Диетата с високо съдържание на фибри е свързана със значително намаляване на кръвното налягане при хора с високо кръвно налягане (хипертония). Така че увеличаването на консумацията на диетични фибри е безопасен и лесен начин за намаляване на кръвното налягане.

Освен лечение с лекарства за понижаване на кръвното налягане, вече е доказано, че промяната на диетата и начина на живот спомагат за поддържането на контролирано ниво на кръвното налягане, включително намаляване на теглото, намаляване на приема на натрий, умерено потребление на алкохол, увеличаване на приема на калий.

Categories:
  Статии, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)