Фаджитас с пиле

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Фаджитас с пиле

Фаджитас с пиле

Фаджитас с пиле

4 порции

Продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 глава червен лук, нарязан на тънки филийки
  • 1 червена чушка, нарязана на тънки ивици
  • 1 жълта чушка, нарязана на тънки ивици
  • 400 гр пилешки гърди, нарязани на ивици
  • 4 меки тортили от обикновено брашно
  • 1/2 глава салата айсберг, нарязана на тънки ивички
  • 400 g малки домати на клонче, нарязани на кубчета
  • 2 скилидки чесън, смачкани и нарязани
  • пресни листа от кориандър, нарязани
  • черен пипер
  • червен пипер
  • леко лют пипер на прах
  • кимион
  • риган

Начин на приготвяне:

1.Загрейте предварително фурната на 150°C.

2.Доматена салца:Смесете в купа червения лук, доматите, чесъна и листата от кориандър. Добавете малко черен пипер; покрийте купата и я оставете за 30 минути.

3.Загрейте зехтина в голям тиган. Прибавете лука и чушките; запържете за 4 минути.

4.Добавете пилешкото и подправките; продължете да пържите още 5 минути.

5.Затоплете тортилите във фурната за 4 минути. Разпределете пилешката смес между тортилите; добавете по две супени лъжици от доматената салца и малко салата. Завийте ги на руло и сервирайте топли.

Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)