Фаджитас с пиле

Фаджитас с пиле
4 порции
Продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 глава червен лук, нарязан на тънки филийки
- 1 червена чушка, нарязана на тънки ивици
- 1 жълта чушка, нарязана на тънки ивици
- 400 гр пилешки гърди, нарязани на ивици
- 4 меки тортили от обикновено брашно
- 1/2 глава салата айсберг, нарязана на тънки ивички
- 400 g малки домати на клонче, нарязани на кубчета
- 2 скилидки чесън, смачкани и нарязани
- пресни листа от кориандър, нарязани
- черен пипер
- червен пипер
- леко лют пипер на прах
- кимион
- риган
Начин на приготвяне:
1.Загрейте предварително фурната на 150°C.
2.Доматена салца:Смесете в купа червения лук, доматите, чесъна и листата от кориандър. Добавете малко черен пипер; покрийте купата и я оставете за 30 минути.
3.Загрейте зехтина в голям тиган. Прибавете лука и чушките; запържете за 4 минути.
4.Добавете пилешкото и подправките; продължете да пържите още 5 минути.
5.Затоплете тортилите във фурната за 4 минути. Разпределете пилешката смес между тортилите; добавете по две супени лъжици от доматената салца и малко салата. Завийте ги на руло и сервирайте топли.