Домати, пълнени с киноа

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Домати, пълнени с киноа

Домати, пълнени с киноа

2 порции

Продукти:

  • 4 големи домата
  • 50 гр сурова киноа
  • 38 гр нискомаслено сирене фета
  • 8 маслини Каламата, обезкостени и нарязани на тънки кръгчета
  • 20 гр каперси
  • 2 гр босилек
  • 3 гр мащерка
  • 2 скилдки чесън, счукани
  • 15 мл зехтин

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте предварително фурната на 190°C.

2. Киноа: Измийте киноата на течаща вода, 1 мин. Сложете я в тенджера с 160 мл вода. Кипнете, покрийте съда и задушавайте 15-18      минути. Дръпнете от огъня, оставете за няколко минути и разбъркайте с вилица.

  1. Домати: От всеки домат отрежете капачето (≈3 mm). Внимателно прекарайте ножа около сърцевината и с пръсти леко извадете вътрешността. Сложете доматите в намазнена тава за печене и ги намажете отгоре със зехтин.
  2. Смесете в средно голяма купа киноата, сиренето, маслините, каперсите, чесъна, босилека и мащерката.
  3. Напълнете доматите със сместа. Може да ги поръсите с натрошено сирене.
  4. Печете около 15-20 минути.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)