Домати, пълнени с киноа

2 порции
Продукти:
- 4 големи домата
- 50 гр сурова киноа
- 38 гр нискомаслено сирене фета
- 8 маслини Каламата, обезкостени и нарязани на тънки кръгчета
- 20 гр каперси
- 2 гр босилек
- 3 гр мащерка
- 2 скилдки чесън, счукани
- 15 мл зехтин
Начин на приготвяне:
- Загрейте предварително фурната на 190°C.
2. Киноа: Измийте киноата на течаща вода, 1 мин. Сложете я в тенджера с 160 мл вода. Кипнете, покрийте съда и задушавайте 15-18 минути. Дръпнете от огъня, оставете за няколко минути и разбъркайте с вилица.
- Домати: От всеки домат отрежете капачето (≈3 mm). Внимателно прекарайте ножа около сърцевината и с пръсти леко извадете вътрешността. Сложете доматите в намазнена тава за печене и ги намажете отгоре със зехтин.
- Смесете в средно голяма купа киноата, сиренето, маслините, каперсите, чесъна, босилека и мащерката.
- Напълнете доматите със сместа. Може да ги поръсите с натрошено сирене.
- Печете около 15-20 минути.