Канелони с тофу и спанак

6 порции
Продукти:
- 30 мл зехтин
- 1 глава лук, нарязана
- 2 скилидки чесън, смлени
- 2 (400-гр) консерви домати на кубчета
- 2 гр босилек, сух
- 2 гр риган, суха
- черен пипер
- щипка индийско орехче
- 30 гр кедрови ядки, нарязани на едро
- 400 гр спанак
- 350 гр меко тофу
- 300 гр пресни кори за лазаня
- 112 гр нискомаслена моцарела, настъргана
Начин на приготвяне:
- Включете фурната на 200°C.
- Загрейте в тиган 15 мл зехтин. Сложете лука и 1 скилидка чесън и задушавайте, докато омекнат и добият златист цвят. Прибавете доматите, босилека, ригана, черния пипер и индийското орехче; оставете да заври. Намалете топлината и варете 10 минути, докато сосът се сгъсти.
- В друг тиган загрейте 15 мл зехтин. Прибавете 1 скилидка чесън, 25 гр кедрови ядки и спанака; задушавайте, докато спанакът омекне. Дръпнете от огъня и отстранете излишната течност.
- Пасирайте тофуто във кухненски робот до гладка маса и го прибавете към сместа със спанак.
- Излейте половината от доматения сос в съд с размери 20/30 см. Разпределете по равно спаначената смес върху корите за лазаня, навийте и ги сложете върху соса. Залейте с останалия доматен сос.
- Покрийте с моцарела; печете 30 минути.