Канелони с тофу и спанак

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Канелони с тофу и спанак

Канелони с тофу и спанак

6 порции

Продукти:

  • 30 мл зехтин
  • 1 глава лук, нарязана
  • 2 скилидки чесън, смлени
  • 2 (400-гр) консерви домати на кубчета
  • 2 гр босилек, сух
  • 2 гр риган, суха
  • черен пипер
  • щипка индийско орехче
  • 30 гр кедрови ядки, нарязани на едро
  • 400 гр спанак
  • 350 гр меко тофу
  • 300 гр пресни кори за лазаня
  • 112 гр нискомаслена моцарела, настъргана

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната на 200°C.
  2. Загрейте в тиган 15 мл зехтин. Сложете лука и 1 скилидка чесън и задушавайте, докато омекнат и добият златист цвят. Прибавете доматите, босилека, ригана, черния пипер и индийското орехче; оставете да заври. Намалете топлината и варете 10 минути, докато сосът се сгъсти.
  3. В друг тиган загрейте 15 мл зехтин. Прибавете 1 скилидка чесън, 25 гр кедрови ядки и спанака; задушавайте, докато спанакът омекне. Дръпнете от огъня и отстранете излишната течност.
  4. Пасирайте тофуто във кухненски робот до гладка маса и го прибавете към сместа със спанак.
  5. Излейте половината от доматения сос в съд с размери 20/30 см. Разпределете по равно спаначената смес върху корите за лазаня, навийте и ги сложете върху соса. Залейте с останалия доматен сос.
  6. Покрийте с моцарела; печете 30 минути.
Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)