Супа от червено цвекло

By Admin_bg 6 years ago
Home  >  Хранене  >  Рецепти  >  Супа от червено цвекло

Супа от червено цвекло

6 порции

Продукти:

  • 6 главички червено цвекло, нарязани
  • 2 стръка праз (с бели и светло зелени части), нарязани
  • 2 стъбла селъри, нарязани
  • 2 малки глави жълт лук, нарязан на тънки ивици
  • 3 скилидки чесън, начукани
  • 5 гр пресен джинджифил, настърган
  • 1 гр бял пипер
  • 1 л вода
  • 2 малки дафинови листа
  • 2 стръка прясна мащерка
  • 15 мл зехтин

Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 175°C. Увийте цвеклото във фолио и го опечете, докато омекне, около час. Охладете, обелете и го нарежете на малки кубчета.

2. Затоплете зехтина в голяма тенджера на средно висока температура. Прибавете, разбърквайки, праза, селърито и лука; изчакайте ги да омекнат, но да не покафеняват, около 13 минути. Добавете чесъна и го запържете, докато си пусне аромата, около 1 минута.

3.Прибавете цвеклото, джинджифила и белия пипер и разбъркайте; оставете на огъня за 7 минути.Добавете водата, дафиновите листа и мащерката. Оставете да заври и намалете температурата.

4.Покрийте съда и варете, докато зеленчуците омекнат, около 25 минути. Дръпнете от огъня и извадете дафиновите листа и стръкчето мащерка. Оставете леко да се охлади.

5.Слагайте супата на части във фудпросесор и пасирайте до гладка маса. Върнете в тенджерата и леко затоплете.

Categories:
  Рецепти, Хранене
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)