Добре дошъл в страницата на кампанията

#BecauseIsayso

Помогни ни в битката с хипертонията и предай посланието, като окуражиш своите родители и близки да проверят кръвното си налягане.

Застрашен ли си от артериална хипертония?

Тестът, който ще направите е създаден за бърза оценка на риска от развитие на хипертония, базиран на рисковите фактори за развитие на заболяването и валидиран от експерти в областта на кардиологията. Резултатите не са диагностични.

Тестът е напълно анонимен и поверителен. С попълването му Вие се съгласявате данните от него да се използват за научни цели.
1 2 3 4 5 6 7 8

Това е вашият резултат от теста. Моля, не забравяйте, че този тест не е предназначен да поставя диагноза. Само консултация с лекар може да диагностицира хипертония и да оцени с точност риска от развитие на заболяването.

При резултат 0- 3:
Вашият риск е нисък до умерен. За да го запазите такъв, може да откриете полезни съвети за здравословна диета, физическа активност и методи за релаксация в секцията коучинг.
При резултат > 3:
Вашият риск е умерен до висок. Проверявайте редовно кръвното си налягане. Научете повече за кампанията #BecauseIsayso и заповядайте на 18.май в 11:00 часа пред Народен театър „Иван Вазов“ – София, за да измерим кръвното ви налягане и да получите съвети от специалисти.

За да контролирате нивата на риск, следвайте полезните съвети за здравословна диета, физическа активност и методи за релаксация в секцията коучинг.
При резултат > 5
Вашият риск е висок. Следете редовно кръвното си налягане, консултирайте се с вашия лекар и се запознайте със здравословните диети, прeпоръки за физическа активност и релаксация от секцията коучинг.

Макар че хипертонията е болест, която не може да бъде напълно излекувана, ние можем да я контролираме чрез промени в начина на живот, редовно наблюдение и придържане към лечението.