7 храни, които намаляват стреса

By Admin_bg 7 years ago
Home  >  Релаксация  >  Вкус  >  7 храни, които намаляват стреса

7 храни, които намаляват стреса

Много дейности, като йога, слушане на музика или дихателни упражнения спомагат за намаляване на стреса. Но може би все още не знаеш, че някои храни също намаляват тревожността. Ето някои примери на храни, които ще ти помогнат в борбата със стреса.

  1. Черен шоколад: Някои проучвания са показали, че черният шоколад намалява нивата на стресовия хормон кортизол, а антиоксидантите, съдържащи се в какаото, спомагат за отпускане на стените на кръвоносните съдове. И последно, но не по-малко важно, черният шоколад съдържа уникално естествено вещество, което може да предизвика същото чувство, което имате, когато сте влюбени.
    За максимален ефект, избирайте шоколад с най-малко 70% съдържание на какао.
  2. Сьомга: Омега-3 мастните киселини в сьомгата могат да неутрализират отрицателните ефекти на стресовите хормони.
  3. Боровинки: Тези малки сини топчици съдържат антиоксиданти и фито-хранителни вещества, които помагат на тялото да реагира по-добре на стреса.
  4. Шам фастък: Съдържа фито-хранителни вещества с антиоксидантен ефект, подобряващи състоянието на сърцето и кръвоносните съдове. Освен това, самото отваряне на черупката е релаксиращо…затова, белете и да ви е сладко!
  5. Авокадо: Този плод ще ти помогне да получиш бързо усещане за ситост. В действителност, това е идеалната храна за обед и помага за спиране на хапването между храненията.  Това е начин да избегнеш нездравословните закуски, когато стресът чука на вратата.
  6. Зелени зеленчуци: Например, зеленчуци като спанак, съдържат фолат, който допринася за производството на допамин – невро-химическо вещество, индуциращо чувство на удоволствие, което ни прави спокойни.
  7. Семена: Семената са отличен източник на магнезий. Този минерал е много важен за тялото и спомага за контролиране на емоциите. Затова, когато чувстваш раздразнение или потиснатост, изяж няколко семена и повиши нивото на магнезия!
Category:
  Вкус
this post was shared 0 times
 000
About

 Admin_bg

  (112 articles)